Bugün süt ürünleri endüstrisindeki kimyasal yanık ya da lezyon riskine odaklanacağız.
Bu sektörde tüketicilerin güvenlik ve sağlığını güvence altına almak için hijyen düzenlemeleri bilhassa katıdır. Süt ürünleri sektöründe üretim zinciri çok sayıda operasyondan oluşur. Bazı adımlar asit ya da bazlar gibi aşındırıcı ya da tahriş edici ürünler içerir. Bunlar cilt ya da gözle temas ederse kimyasal bir lezyona yol açabilir. Bu kimyasal özellikle üretim ekipmanlarının, tankların, boru ya da pompaların, bağlantı elemanları ya da panellerin temizliğinde kullanılır.
Genellikle CIP ya da Yerinde Temizlik olarak da bilinen bu temizlik operasyonlarının birkaç amacı vardır. Süt ürünlerinin kalıntılarını uzaklaştırırlar. Organik ya da mineral tortuları temizler ve ortadan kaldırırlar. Ve son olarak tüm mikroorganizma kalıntılarını ortadan kaldırmak için dezenfekte ederler.